Üzleti szabálykészítő verseny

A verseny teljes leírása PDF formátumban

A versenyről röviden

A verseny neve: Üzleti szabálykészítési verseny (Business Rule Creation Competition)
A verseny szervezője: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (http://njszt.hu) „Üzleti szabá­lyok informatikai kezelése” szakmai közössége (Business Rules Hungary).
A szakmai közösség, illetve a verseny honlapja: http://businessruleshungary.hu
Közösségi portál: http://www.linkedin.com, Group: Business Rules Hungary

A verseny célja, hogy elősegítse az üzleti szabálykezelő rendszerek (BRMS-ek) használatát, pozitív megítélését, valamint hogy közelebb hozza egymáshoz az üzleti, fejlesztői és oktatási szférát.

Az NJSZT által szervezett BRH szabálykészítési versenyre regisztrálhatnak feladatgazdák (feladatot adók), termékgazdák (BRMS felelősök) és versenyzők. A verseny lehetőséget ad

  • a feladatgazdák üzleti döntéshozói számára, hogy döntési problémáikra kész, általuk is érthe­tő és akár módosítható megoldásokat kaphassanak;
  • a feladatgazdák üzleti elemzőinek, hogy megismerhessék az üzleti szabálykezelők által nyúj­tott előnyöket;
    a termékgazdáknak (vendoroknak), hogy az általuk támogatott BRMS-t népszerűsítsék;
  • a versenyzőknek, hogy az értékes nyeremények mellett piacképes tudás birtokába juthassa­nak, és összemérhessék tudásukat.

A versenyre 2-6 fős csapatok jelentkezhetnek. A feladatokat külön­böző szabálykezelőkkel kell megoldani. A feladat­kiosztás részleteit akkor pontosítjuk, ha megvannak a termék­gazda és a feladatgazda jelentkezők. A feladatspecifikációk eszközfüggetlenek, azokat a feladatgazdák és termékgaz­dák együtt alakítják ki. Idén előreláthatólag minden csapatnak három feladatot kell elkészítenie, három különböző BRMS-sel (IBM ODM, Red Hat JBoss BPM Suite és T-Logic TCPS).

A versenymunkákat a csapatok három hétig készíthetik. A verseny döntője egy hétvégén kerül megrendezésre, lehetőség szerint egy bentlakásos kúrián. Itt a csapatoknak meg kell védeniük munkáikat, és különböző módosításokat kell elvégezniük azokon.

A verseny előtt a versenyzők oktatást és egyéb támogatást kapnak a termékgazdáktól.

A versenyen külföldi szereplők is részt vehetnek. A dokumentumok (oktatási anyag, feladatleírások), elsődleges nyelve az angol. A kommunikáció (pl. konzultációk) nyelve szintén az angol, de ha minden szereplő elfogadja, akkor lehet a magyar is.

A versenyen személyesen kell részt vennie a feladatgazdának, a termékgazdának és a versenyzőnek egyaránt (akkor is, ha külföldi!).Fontosnak tartjuk, hogy a verseny a tanulás szolgálatában álljon, és az elbírálás igazságos legyen. A versenyt szándékunk szerint évente megismételjük, hosszabb távon.

A verseny szereplői regisztrációs díjat fizetnek, valamint munkát fektetnek be. Cserébe reklámot, megoldást, tudást és elismerést kapnak. Számítunk a támogatásokra!

Tekintettel arra, hogy a versenyt most rendezzük meg először, a szervezők fenntart­ják a jogot, hogy a verseny bizonyos részleteit menet közben dogozza ki.

Szívesen veszünk minden versennyel kapcsolatos észrevételt, melyet megtehet a közösségi portálon.

A verseny teljes leírása PDF formátumban